27 noiembrie 2011

Special LIVE: Lady GaGa @ A very GaGa Thanksgiving

7c35d124-9db8-4c05-a8b8-e485e458873e1
 Pe data de 24 noiembrie Statele Unite au sarbatorit Ziua Recunostintei, eveniment prin care americanii multumesc pentru recolta din timpul anului. E o zi libera pentru toata lumea pentru ca la cina traditionala cu curcan la cuptor sa fie prezent fiecare membru al familiei.

In timp ce unii deja lanseaza albume de Craciun, Lady GaGa a ales sa lanseze un EP(numit 'A very Gaga Holiday') in cinstea curcanului, precum si un show live televizat in care aceasta a interpretat 4 din cele 5 single-uri lansate pana acum de pe ultimul sau album,  dar si 'Bad Romance, 'Hair', 'The Lady is a Tramp', insa si doua cover-uri: 'Orange Colored Sky' si 'White Christmas'.

 Show-ul difuzat pe 24 noiembrie de catre ABC in SUA a fost un adevarat hit: aproximativ 5.7 milioane de americani au urmarit prestatia cantaretei, oferind astfel postului ABC cele mai inalte rating-uri din ultimii 4 ani slot-ul de timp respectiv. De asemenea, criticii au apreciat proiectul initiat si gandit chiar de Gaga, iar prezentele lui Tony Bennett, Art Smith si Katie Couric au ajutat la schitarea unei atmosfere inedite, de sarbatoare.

Succesul emisiunii se datoreaza schimbarii conceptului de 'show Gaga'. Daca pana acum am fost obisnuiti cu concerte pline de lumini, coregrafie, muzica dance exploziva, armate de dansatori si costumatii ciudate, Steffani a simtit nevoia sa renunte pentru moment la acel tip de spectacol. Ea a imbratisat o abordare sincera si modesta a intregului proiect, fapt care a permis fanilor si nu numai sa se regaseasca si mai mult in acest recital. Se pare ca Tony Bennett i-a deschis apetitul pentru melodii jazz si metode de interpretare specifice acestui gen, intrucat 'A Very Gaga Thanksgiving' reproduce o atmosfera relaxanta, calma si frumoasa, exact ca a unui spectacol adevarat de jazz. Steffani a stiut sa creeze o noua Gaga: una intelegatoare, modesta, care nu are nevoie de artificii tehnice si vizuale pentru a-si etala ENORMUL talent. Da, spun ENORM pentru ca Mother Monster a stiut sa-si scoata in evidenta vocea mai mult si mai bine decat niciodata in toata cariera ei de cantareata. A stiut sa creeze o ambianta speciala, sa poarte cele mai elegante rochii si costumatii pe care le-a purtat ea vreodata, sa imbine vocalele sale cu melodiile acustice, acompaniate de pian si nu numai, a stiut sa conceapa un proiect de suflet care sa fie placut de toata lumea. A stiu sa fie un ARTIST, si aste e mai presus de orice.

Marry the night:

Born this way:

You and I:

The edge of glory:

Hair:

Bad Romance:

The Lady Is A Tramp feat. Tony Bennett:

White Christmas:

Orange Colored Sky:

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fii drăguţ şi dă-ţi cu părerea