12 martie 2011

ESC Ungaria: Wolf Kati - What about my dreams?

Alegerea cantecelor ce vor intra in cursa pentru Eurovision se apropie de sfarsit si aproape toate tarile si-au ales reprezentatii. Ungaria a ales-o pe Wolf Kati cu piesa What about my dreams. Singurele tari care mai trebuie sa decida sunt Suedia si Azerbaidjan(care au finalele in aceasta seara).
Kati este o cantareata maghiara ce a participat la varianta lor de X Factor. Are 36 de ani, e nascuta la data de 24 septembrie 1974 in orasul Szentendre din Ungaria.
Piesa care a castigat finala ungureasca este compusa de Viktor Rakonczai, Gergő Rácz, cu versuri scrise de Johnny K. Palmer, Péter Geszti. Are doua variante: una in maghiar si alta in engleza si maghiara, cea din urma fiind cea care va fi cantata pe scena din Germania.
Povestea spusa de versuri este una de dragoste, Kati cantand despre ignorarea propriei persoane si pentru a multumi persoana iubita, versuri care indeamna sa nu ne uitam niciodata pe noi insine chiar daca asta inseamna plecarea cuiva drag din viata noastra.
E una dintre cele mai bune melodii de anul acesta, si in topul meu se claseaza pe locul 2, imediat dupa Rockefeller Street a celor din Estonia. Dupa cum unii stiti, Ungaria s-a retras in 2010 din concurs, urmand ca anul acesta sa revina din nou, precum au si facut-o, iar piesa de fata este un foarte bun comeback!

Un comentariu:

Fii drăguţ şi dă-ţi cu părerea