27 februarie 2011

Getter Jaani - Rockefeller Street

Ieri, 26 februarie(la multi ani Ovi, daca citesti), SASE tari europene si-au ales reprezentatul la Eurovision. Ziua de azi a fost numita si Super Saturday.
Deci, tari sunt: Estonia, Moldova, Serbia, Ucraina, Danemarca  si Letonia. Prima piesa aleasa vine din Estonia, si este intepretata de draguta Getter Jaani si se numeste Rockefeller street.
Piesa ei mi s-a parut cea mai buna piesa din selectia nationala a celor din Estonia, si a fost pe repeat toata saptamana. Mi-a placut pentru ca nu a ramas un mid-tempo amarat si devine o piesa destul de dansanta pe refren, fara a deveni prea comerciala. E melodia pop perfecta pentru Eurovision.
Pentru mine, este poate una dintre cele mai bune reprezentate ale Estoniei dintotdeauna si era o greseala destul de mare daca nu se alegea piesa asta. Estonia a avut parte de o concurenta foarte acerba anul acesta si o gramada de cantece bune, chiar daca unele nu au ajuns in finala. Insa mica tara are multi cantareti talentati si mult potential. Daca nu stiti, Kerli provine din Estonia.
Sunt foarte multumit de rezultat si ma bucur ca au ales corect si trimit piesa asta. Getter are voce, chiar daca are doar 18 ani(nu e Lena cea-care-nu-prea-stie-canta-live) si a participat la Eesti otsib superstaari(adica Pop Idol - varianta lor mioritica). E tanara, are o imagine fresh si cuminte, cum se cuvine pentru varsta ei.
Pot sa spun ca Estonia are acum o destul de mare sansa la victorie. Daca Jaani lucreaza la un show mai complex(se poate face show foarte fain, cu lumini si alte chestii de acestea) si mai lucreaza putin la voce pentru a nu-i scapa in Germania, Eurovisionul poate va fi tinut din nou in tara nordica.
Per total, Rockefeller street e o piesa extraordinara si intepreta sa poate oferi un spectacol tare pe scena Eurovisionului din Düsseldorf. Parerea mea ca e nu va trebui sa leneveasca pana in mai.
Editia din anul acesta se anunta una grandioasa, poate cea mai asteptata din ultimul deceniu: Italia revine in concurs, dupa ce ultima data a participat in 1997. De asemenea, Austria, Ungaria si San Marino revin si ele. Sincer, nu cred ca Romania mai are acum sanse sa se califice in finala.
Anyway, go Getter Jaani!

4 comentarii:

  1. Nice ! Îmi place alegerea Estoniei.
    Și sunt încântat de Danemarca.
    Iar marea dezamăgire e... Ucraina - au avut atâtea piese bune și au ales ceva atât de banal ! :(
    În rest, o Super Saturday neinteresantă.
    Apropo, tu ai ascultat piesa Bosniei, Love in Rewind ? Eu o ador ! :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Danemarca a ales o piesa buna, dar nu ma fascineaza. E in genul pieselor One Republic, ceea ce e ok.
    Ucraina - hmm, nici mie nu imi place. Am inteles ca anul trecut au trimis-o pe Alyosha, dar ea avea o balada puternica si o voce la care nu aveai ce sa comentezi. Acum am gasit piesa Anastasiei - Action. E mult mai tare decat ce au ales ei. Ma mir ca a venit cu o piesa mai alerta, fata de atunci cand a reprezentat Rusia.
    Am ascultat acum si Love in rewind. Nu ma asteptam la asa ceva din Bosnia. E buna piesa. Merge de un top 15 pana acum.
    PS: Ai observat asemanarea piesei Danemarcei cu cea a lui Andreas Johnson - Sing for me? Refrenul mi se pare chiar "prea inspirat".

    RăspundețiȘtergere
  3. Da ! Piesa Danemarcei e chiar inspirată din diverse piese, dar sună OK. :D
    Ucraina chiar m-a dezamăgit. Toată lumea miza pe Jamala (Smile) sau Anastacia. :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Jamala are o piesa draguta, ea e nu stiu... ciudatica asa. Anastacia are o piesa buna. Chiar e naspa ca nu le-au trimis pe una dintre ele.
    Eurovisionl din anul acesta va fi destul de aprig...

    RăspundețiȘtergere

Fii drăguţ şi dă-ţi cu părerea