08 ianuarie 2011

Brought to you: Sky Ferreira

Sky Ferreira este o căntăreaţă şi compozitoare americană născută pe 18 martie 1992 la Fayetteville, North Carolina.
Am decis să scriu un articol despre ea deaorece primele ei single-uri mi-au plăcut şi pentru că am auzit o înregistrare live de-a ei care suna bine pentru o vedetă pop în devenire.
Casa de discuri la care este semnată este Parlophone, prima ei piesă în promovare(One) beneficiind de serviciile acestei companii. One este o piesă electro-pop ce se inspiră puţin din muzica anilor ´80 şi ´90. Auto-tune-ul nu lipseşte, însă e prezent doar pentru a da bine pentru vânzări.
Chiar dacă provine din SUA, piesa a avut un mic succes în Regatul Unit, ajungând pe poziţia 64 a topului oficial al ţării, UK Singles Chart. Astfel a înceăut să se formeze grupul de fani ai lui Sky. Videoclipul filmat pentru piesă nu e o producţie scumpă şi uimitoare, şi o surprinde pe aceasta în câteva costumaţii inspirate de anii ´90. Nu ridică piesa. dar nici nu o coboară. E pe linia de plutire.

Al doilea single, Obsession, sună la fel de bine precum predecesorul său, a ajuns pe poziţia 37 a US Dance Chart. Din nou, nu e un succes instant şi grandios, însă pas cu pas şi piesă cu piesă, Sky va ocupa locuri mai înalte ale topurilor. Îmi place piesa datorită acordurilor de chitară de la început şi soundul electro predominant. Vocea ei mai este modificată, şi putem observa că are o voce destul de joasă şi groasă faţă de deja obişnuitele voci subţiri marcante pentru pop-ul comercial. De asemenea, piesa a fost folosită drept coloană sonoră pentru unul dintre episoadele serialului The Vampire Diaries, ceea ce a constituit unul dintre motivele succesului pe piaţa dance americană.

Ultima piesă pe care vreau să v-o prezint este American dream. E o piesă scăpată pe net recent şi se zvoneşte că ar fi un demo pentru cel de-al şaptelea album Britney Spears(care de asemenea îşi va lansa noul single pe 11 ianuarie, marţi). Produsă de Frankmusik, piesa are versuri mai mature ca celelalte doua piese prezentate şi are o mică influenţă de rock pe refren. De fapt, toată piesa e o combinaţie de genuri. Nu ştiu dacă ar avea mai mare succes ca primele două single-uri, dar ştiu sigur că îmi place melodia.
 
Acestea fiind spuse, aştept cu entuziasm următorul single, dar mai ales albumul de debut al lui Sky care va apărea pe piaţa în primăvara anului 2011. Cu siguranţă 2011 va fi un an mare pentru industria pop(albume noi Britney S, GaGa, Natalia Kills, Sky Ferreira ş.a.m.d)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fii drăguţ şi dă-ţi cu părerea